Pomiń i przejdź do głównej zawartości
Twoja przeglądarka nie jest obsługiwana
Do korzystania z ASOS zalecamy najnowszą wersję Chrome, Firefox, Safari lub Internet Explorer

Produkty i asortyment

Czym jest funkcja „Zapisz na później”

Jak to działa?

Jeśli przeglądasz stronę, jednak nie chcesz od razu złożyć zamówienia, możesz dodać produkt do listy ,,Zapisanych przedmiotów’’ - w ten sposób uzyskasz do niego łatwy dostęp. Po prostu zaloguj się do swojego konta ASOS i kliknij na ikonę serca na stronie produktu.
Po dodaniu przedmiotu do listy możesz na bieżąco sprawdzać czy np. zapas towaru jest niski bądź nie został on przeceniony lub kompletnie wyprzedany w Twoim rozmiarze czy kolorze.

Na jak długo produkt zostanie zapisany?

Twój produkt zostanie dodany do listy na 6 miesięcy. Po 6 miesiącach zostanie on usunięty z listy. Aby wyświetlić listę zapisanych produktów, wystarczy kliknąć ikonkę serca w prawym górnym rogu dowolnej strony witryny lub na pasku nawigacyjnym w przypadku używania aplikacji.

Czy mój produkt został zarezerwowany?

Jeśli zapiszesz przedmiot na później, nie znaczy to, że jest on zarezerwowany - przedmioty umieszczone na liście nadal mogą być kupowane przez innych klientów.
Jeśli dodasz przedmiot do koszyka, ale nie przejdziesz do strony płatności za zamówienie, przedmiot zostanie automatycznie przeniesiony na listę zapisanych na później przedmiotów, gdzie będzie przechowywany przez 6 miesięcy.

Co się stanie, jeśli mój zapisany produkt zostanie wyprzedany?

Jeśli korzystasz z naszej witryny na telefony komórkowe lub komputery, nie jesteśmy w stanie powiadomić Cię o tym, czy dany produkt powróci na stan w Twoim rozmiarze - jesteśmy za to pewni tego, że znajdziesz coś dla siebie przeglądając Twoje codzienne rekomendacje od nas.
Jeśli korzystasz z naszej aplikacji mobilnej, możesz zarejestrować się, aby otrzymywać powiadomienia o zmianie zapasów. Aby dowiedzieć się więcej o powiadomieniach kliknij tutaj.
Kiedy Twoje ustawienia zostaną zaktualizowane, możesz wybrać opcję, by otrzymywać powiadomienia, gdy Twoje zapisane na później produkty będą znów dostępne. Aby to zrobić, po prostu przejdź do zapisanych produktów w aplikacji i stuknij „powiadom mnie’’. Jeśli przedmiot wróci do magazynu w wybranym rozmiarze, poinformujemy Cię o tym.