Aktualizacja danych na koncie
Zmiana hasła
Łączenie kont mediów społecznościowych
Usuwanie swojego konta ASOS
Aby aktualizować swoje dane, musisz mieć konto na ASOS. Po zalogowaniu się na swoje konto, wykonaj następujące kroki:
- Hasło – wybierz opcję „Zmień hasło” i wprowadź swoje dotychczasowe hasło, a następnie nowe. Upewnij się, że mieści się ono w przedziale od 10 do 100 znaków.
- Adres e-mail – przejdź do opcji „Moje dane” i wprowadź adres e-mail, poprzez który możemy się z Tobą komunikować.
- Adres dostawy – przejdź do opcji „Książka adresowa”, a następnie wybierz „Dodaj nowy adres”. Jeżeli chcesz, żeby był to Twój domyślny adres dostawy, pamiętaj, aby ustawić go jako taki.
- Metody płatności – otwórz zakładkę „Metody płatności” i zobacz, co jest zapisane. Możesz dodać nową metodę albo zaktualizować swoje dane.
- Preferencje kontaktu – Wybierz opcję „Preferencje kontaktu” i zaznacz, w jaki sposób mamy Cię informować o najnowszych produktach na wyłączność oraz promocjach.
Nie zapomnij zapisać zmian!
Pamiętaj, że wprowadzone zmiany nie będą miały wpływu na wcześniej złożone zamówienia.
Jeżeli nie pamiętasz swojego hasła, kliknij w link „Nie pamiętasz hasła?” na stronie logowania. Wyświetli się prośba o wprowadzenie adresu e-mail powiązanego z ASOS. Następnie wyślemy na Twój zarejestrowany adres e-mail link, który pozwoli Ci utworzyć nowe hasło do Twojego konta.
Nie możesz znaleźć wiadomości e-mail? Zalecamy sprawdzenie folderu ze spamem lub wiadomościami-śmieciami (kosz).
Uwaga: jeżeli niepoprawnie wprowadzisz swój adres e-mail i/lub hasło trzy razy, Twoje konto zostanie zablokowane na 30 minut.
Tworzysz nowe konto na ASOS? Możesz podpiąć swoje konto społecznościowe do swojego konta ASOS, rejestrując się przy użyciu Apple ID, Facebooka lub konta Google.
Jeżeli chcesz ukryć swój prywatny adres e-mail podczas rejestracji z użyciem Apple ID, Apple wygeneruje dla Ciebie adres e-mail. Aby znaleźć wygenerowany adres e-mail, przejdź do ustawień Apple ID na swoim urządzeniu lub zaloguj się na stronie konta Apple ID.
Masz już konto na ASOS? Nie będziesz mieć możliwości podpięcia swojego nowego konta społecznościowego do swojego konta na ASOS.
Czy konto zostało zarejestrowane przy użyciu konta społecznościowego? Jeżeli chcesz dodać hasło do swojego konta, nie używaj przycisków do zalogowania się przez Apple, Facebooka lub konto Google.
Zamiast tego:
- Wprowadź adres e-mail powiązany z Twoim kontem Apple, Google lub na Facebooku w polu przeznaczonym na wpisanie adresu e-mail na stronie logowania.
- Przyciśnij przycisk „Kontynuuj”:
- Jeżeli rozpoznasz swoje konto, zobaczysz opcję „Ustaw hasło”.
Po ustawieniu hasła, możesz logować się zarówno wpisując adres e-mail i hasło, jak i poprzez swoje konto Apple, Google lub na Facebooku.
Chcesz odpiąć swoje konto społecznościowe? Przejdź do zakładki „Konta społecznościowe” w menu „Moje konto” i wybierz opcję „Odłącz”. Jeżeli rejestrowano się przy użyciu konta społecznościowego, konieczne będzie utworzenie hasła, aby móc dostać się na swoje konto przy użyciu adresu e-mail.
Uwaga: jeżeli odepniesz swoje konto społecznościowe, nie będziesz mieć możliwości późniejszego podpięcia innego konta.
Jeżeli chcesz usunąć swoje konto na ASOS, oto co musisz zrobić:
iOS: zaloguj się na swoje konto i przejdź na stronę swojego konta. Następnie naciśnij ikonkę koła zębatego (prawy górny róg), a zobaczysz opcję usunięcia swojego konta. Wybierz tę opcję i wykonaj kroki podane na ekranie.
Android: zaloguj się na swoje konto i przejdź do ustawień aplikacji (ikona z trzema kreskami w lewym górnym rogu – wybierz „Ustawienia aplikacji”). Następnie przewiń menu w dół, aż znajdziesz opcję „Usuń moje konto”. Wybierz tę opcję i wykonaj kroki podane na ekranie.
Jeżeli nie masz naszej aplikacji, skontaktuj się z naszym Działem Obsługi Klienta i podaj co najmniej dwie z następujących informacji:
- Twoją data urodzenia;
- Twój adres rozliczeniowy;
- Twój zarejestrowany adres e-mail.
Po potwierdzeniu informacji będziemy mogli przystąpić do usunięcia Twojego konta. Pamiętaj, że usunięcie konta jest nieodwracalne.
Jeżeli chcesz po prostu zrobić sobie przerwę i wypisać się z naszego newslettera oraz aktualności, kliknij w ten link, aby uzyskać więcej informacji.