din webbläsare stöds inte
Om du vill besöka ASOS rekommenderar vi att du använder den senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Internet Explorer

Integritet och cookies:
Våra löften

Vi har alltid dina personuppgifter i säkert förvar.
Och bara så att du vet – detta är varför vi behöver dem och vad vi gör med dem.

/

Our Privacy Promise

1. De bra grejerna

Vi använder dina personuppgifter enbart för att ge dig en bättre upplevelse.

2. Bakom lås och bom

Vi skyddar dina personuppgifter som om de vore våra egna.

3. Raka rör

Vi talar alltid ditt språk och står alltid på din sida – inget skitsnack, inga överraskningar.

4. Ingen skräppost

Det är du som bestämmer vad och hur vi ska kommunicera.

5. Bara det viktiga

Dina personuppgifter ligger inte bara och skräpar; om vi inte behöver dem tar vi bort dem.

Skydd av din integritet

Vi på ASOS åtar oss till 100 procent att skydda våra kunders och sajtbesökares integritet och säkerhet (japp, det är dig vi menar). ASOS teammedlemmar är själva kunder, både till ASOS och till andra webbsajter, så vi förstår och respekterar verkligen hur viktigt det är med integriteten. Om du har några frågor om hur vi skyddar din integritet kan du mejla oss på dataprotection@asos.com

Personuppgiftsansvarig – d.v.s. företaget som är ansvarigt för att skydda dina personuppgifter – är ASOS.com Limited.

Navigera på sidan

Så här använder vi information om dig
Så här delar vi information om dig
Marknadsföringsmeddelanden
Att se annonser för ASOS.com online
Information om dig samt länder utanför Europa
Registerföring av information om dig
Dina rättigheter
Förändringar av hur vi skyddar din integritet
Kakor
Så här kan du kontakta oss

Så här använder vi information om dig.

Vi använder information om dig på ett antal olika sätt, och vad vi gör beror på informationen. Tabellerna nedan anger detta i detalj och visar vad vi gör samt varför vi gör det.

Ditt namn och dina kontaktuppgifter.

Så här använder vi ditt namn och dina kontaktuppgifter.

Varför?

Leverera beställningar till dig.

Vi måste göra detta för att kunna hålla vårt avtal med dig (det är svårt att skicka grejerna om vi inte använder ditt namn och din adress!).

Skicka dig servicemeddelanden per sms eller mejl eller via vår app, t.ex. leveransinformation.

Vi måste göra detta för att kunna hålla vårt avtal med dig (så att du vet när dina grejer kommer).

Skicka dig information per mejl, sms eller post gällande våra nya produkter och tjänster.

 För att kunna hålla dig informerad. Detta skickar vi endast med din tillåtelse.

Förebygga och upptäcka bedrägeri.

För att förebygga och upptäcka bedrägerier mot antingen dig eller ASOS – tråkigt men väldigt viktigt.

Visa annonser från ASOS.com för dig när du surfar på webben.

Så att du ska kunna se vår nyaste produkter och erbjudanden.

Ta reda på vad du och andra kunder gillar.

För att säkerställa att vi ger dig vad du vill ha och för att kunna ligga före konkurrenterna.

 

Information om ditt födelsedatum.

Så här använder vi ditt födelsedatum.

Varför?

Förebygga och upptäcka bedrägeri.

För att förebygga och upptäcka bedrägerier mot antingen dig eller ASOS – tråkigt men väldigt viktigt.
 

Information om din könstillhörighet.

Så här använder vi information om din könstillhörighet.

Varför?

För att leda dig till rätt del av vår webbsajt.

För att snabbare skicka dig produkterna du vill ha.

 

Dina betaluppgifter.

Detta är ditt korts säkerhets-/CVV-kod, men oroa dig inte; vi behåller den inte.

Så här använder vi dina betaluppgifter.

Varför?

Ta betalt och återbetala returer.

Vi måste göra detta för att kunna hålla vårt avtal med dig; vi ger ju inte bort grejerna!

Förebygga och upptäcka bedrägeri.

För att förebygga och upptäcka bedrägerier mot antingen dig eller ASOS – tråkigt men väldigt viktigt.
 

Din kontakthistorik hos oss.

Vad du har sagt till oss, exempelvis per telefon, i direktchatt eller på sociala medier.

Så här använder vi din kontakthistorik.

Varför?

Ge kundservice och support.

Vi måste göra detta för att kunna hålla vårt avtal med dig – för du räknar ju med att vi ska ge bästa möjliga service.

Utbilda vår personal.

Så att du får bästa möjliga service när du kontaktar oss.

 

Köphistorik och sparade varor.

Vad du har köpt och vad du har sparat i din korg till en annan gång.

Så här använder vi din köphistorik och dina sparade varor.

Varför?

Sälja saker till dig.

Vi måste göra detta för att kunna hålla vårt avtal med dig, för om du inte kan lägga grejer i korgen kan du inte köpa dem!

Ge kundservice och support samt hantera returer.

Vi måste göra detta för att kunna hålla vårt avtal med dig.

Ta reda på vad du och andra kunder gillar.

För att säkerställa att vi ger dig vad du vill ha och för att kunna ligga före konkurrenterna.

 

Information om din telefon eller dator samt hur du använder vår webbsajt och app.

Information som du ger oss när du surfar på vår sajt eller använder vår app, däribland din IP-adress och enhetstyp samt, om du väljer att dela det med oss, information om din plats samt hur du använder vår webbsajt och vår app.

Så här använder vi information om din telefon eller dator samt hur du använder vår webbsajt och app.

Varför?

Förbättra vår webbsajt och ställa in grundalternativ åt dig (som språk och valuta).

För att ge dig bästa möjliga shoppingupplevelse.

Skydda vår webbsajt.

För att förebygga och upptäcka bedrägerier mot antingen dig eller ASOS – tråkigt men väldigt viktigt – och för att uppfylla våra juridiska skyldigheter kring att hantera information om dig.
 

Information från konton som du länkar till oss.

Vad vi gör om du länkar dina Twitter- eller Facebook-konton till oss.

Så här använder vi information från konton som du länkar till oss.

Varför?

För att möjliggöra för dig att enkelt logga in på vår webbsajt utan att behöva skapa ett särskilt konto.

För att göra det lättare för dig att använda ASOS.com och köpa varorna du vill ha!

För att ge produktrekommendationer.

Så att du snabbt kan hitta grejer du gillar.

 

Dina svar på enkäter, tävlingar och erbjudanden.

Så här använder vi dina svar på enkäter, tävlingar och erbjudanden.

Varför?

Genomföra enkäten, tävlingen eller erbjudandet.

Vi måste göra detta för att kunna hålla vårt avtal med dig, för om vi inte får använda ditt bidrag kan du ju knappast vinna!

Du måste inte ge oss några av de här personuppgifterna, men om du inte gör det kan du kanske inte köpa från sajten, och du lär inte kunna få bästa möjliga kundupplevelse. Men det är ditt val, och vi respekterar det.

Vi anonymiserar och aggregerar också personuppgifter (så att de inte kan identifiera dig) och använder dem bland annat för tester av våra it-system, forskning, dataanalys, förbättring av vår sajt och vår app samt utveckling av nya produkter och tjänster. Vi delar också denna information med tredje part.


Så här delar vi information om dig.

Vi kommer aldrig att sälja några av dina personuppgifter till tredje part – exempelvis ditt namn, din adress, din mejladress eller dina kreditkortsuppgifter. Vi vill förtjäna och behålla ditt förtroende, och vi anser att detta är absolut nödvändigt för att vi ska kunna göra det.

Vi delar dock med oss av dina personuppgifter till följande kategorier av företag, som en viktig del i att kunna erbjuda våra tjänster till dig, enligt detta tillkännagivande:

  • Företag i ASOS-gruppen, eftersom ibland ansvarar olika delar av vår grupp för olika aktiviteter (särskilt licensierade sådana).
  • Företag som gör saker för att du ska få dina grejer, t.ex. betaltjänstleverantörer, lagerleverantörer, paketerare och budföretag.
  • Tjänsteföretag som marknadsbyråer, reklampartner och webbleverantörer som hjälper oss att sköta vår verksamhet.
  • Kreditupplysningsföretag, myndigheter och antibedrägeribyråer, så att vi kan motarbeta bedrägerier.
  • Företag som du har godkänt, som sociala medier (om du väljer att länka dina konton till oss), marknadsplatser där du lägger beställningar, samt Klarna om du väljer att använda deras betaltjänst.

Vi kan komma att förse tredje part med aggregerad men anonymiserad information om och analyser av våra kunder, och innan vi gör det ser vi till att du inte kan identifieras genom den informationen.

Marknadsföringsmeddelanden

Om du har sagt att vi får, kommer vi att skicka dig marknadsföringsmeddelanden per mejl och sms för att hålla dig informerad om vad vi sysslar med samt hjälpa dig att se och hitta våra produkter.

Så här kan du slippa marknadsföringsmeddelanden från ASOS.com

Du kan när som helst be att vi slutar skicka marknadsföringsmeddelanden till dig.

Så här kan du göra det:

  • Genom dina kontoinställningar.
  • Genom att klicka på avprenumerationslänken i ett mejl.
  • Genom att kontakta vår kundservice.

När du har gjort det uppdaterar vi din profil så att du inte får fler marknadsföringsmeddelanden

Observera att eftersom ASOS består av ett komplext nätverk av många hopkopplade tjänster, kan det ta några dagar innan alla våra system är uppdaterade, så du kan eventuellt få fler meddelanden från oss medan vi behandlar din begäran.

Att stänga av marknadsföringsmeddelanden innebär inte att vi slutar skickar servicemeddelanden (t.ex. beställningsinformation eller information om en ASOS-aktivitet som du har uttryckt intresse för, t.ex. nya designer.)

Så här kan du slippa marknadsföringsmeddelanden från ASOS Marketplace.

Marketplace har ett separat system för marknadsföringsinställningar än vad ASOS huvudwebbsajter och appar har. Alla ASOS-medlemmar har möjlighet att få marknadskommunikation från Marketplace och/eller utvalda tredje parter.

Om du är boutiquesäljare får du automatiskt ett Marketplace-nyhetsbrev med specialinnehåll för just din boutique.

Om du inte längre vill ha marknadskommunikation från Marketplace kan du välja bort det genom att gå till My Marketplace > My Details på sajten ASOS Marketplace eller klicka på avprenumerationslänken i ett mejl från Marketplace.

Att se annonser för ASOS.com online

Vi ägnar oss också åt onlineannonsering för att hålla dig informerad om vad vi sysslar med samt hjälpa dig att se och hitta våra produkter.

Liksom många andra företag visar vi ASOS-annonser för dig när du besöker andra webbsajter och appar. Vi gör detta med hjälp av en mängd olika digitalmarknadsföringsnätverk och annonsplatser, och vi använder en rad olika annonstekniker som webb-beacon, pixlar, annonstaggar, kakor och mobilidentifierare, samt specialtjänster som erbjuds av vissa sajter och sociala nätverk, t.ex. Facebooks tjänst Custom Audience.

Annonserna du ser bygger på information som vi har om dig eller om din tidigare användning av ASOS (t.ex. din sökhistorik på ASOS och innehållet du har läst på ASOS) eller om ASOS-annonser som du har klickat på förut.

 
Information om dig samt länder utanför Europa.

Vi har en leveransavdelning i USA, som vi kan komma att använda för att behandla beställningar från kunder i EU. USA är inte ett land för vilket Europeiska kommissionen har beslutat om adekvat skyddsnivå, och vi skyddar din integritet och dina rättigheter genom att följa Europeiska kommissionens standardavtalsklausuler för personuppgifter. Här hittar du mer information om dessa: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/en/TXT/?uri=CELEX:32010D0087

Registerföring av information om dig

Vi sparar information om dig så länge du har kvar ditt konto, eller så länge som det behövs för att vi ska kunna tillhandahålla tjänsterna till dig, eller (ifall du har kontakt med vår kundtjänst) endast så länge som det behövs för att vi ska kunna tillhandahålla supportrelaterade rapporter och trendanalyser.

Om det finns rimliga skäl eller om det krävs för att vi ska kunna uppfylla juridiska krav, lösa konflikter, förebygga bedrägeri och missbruk eller hävda våra allmänna villkor, kan vi också behålla vissa av dina personuppgifter efter behov, även efter att du har stängt ditt konto eller det inte längre krävs för att vi ska kunna tillhandahålla tjänsterna till dig.

Dina rättigheter

Du har många rättigheter gällande dina personuppgifter:

  • Rätten att informeras om hur dina personuppgifter används (som det här meddelandet!).
  • Rätten att få tillgång till personuppgifter som vi har om dig.
  • Rätten att begära rättelse av felaktiga personuppgifter som vi har om dig (även om du förmodligen kan göra det mesta genom My Account
  • Rätten att begära att vi raderar dina personuppgifter, eller slutar behandla dem eller samla in dem, under vissa omständigheter.
  • Rätten att slippa direktmarknadsföring, vilket du kan göra genom My Account, samt att när som helst återkalla ditt samtycke för annan samtyckesbaserad behandling
  • Rätten att begära att vi överför eller porterar delar av dina personuppgifter antingen till dig själv eller till en annan tjänsteleverantör.
  • Rätten att göra invändningar till den nationella dataskyddsmyndigheten, som i Sverige är Datainspektionen

 

Om du vill utöva dina rättigheter, har ett klagomål eller bara undrar något, ber vi dig att kontakta oss.

Förändringar av hur vi skyddar din integritet

Vi kan komma att ändra den här sidan från tid till annan, så att den återspeglar hur vi behandlar dina personuppgifter.

Om vi gör betydande ändringar kommer vi att tydliggöra detta på ASOS-webbsajten eller i andra ASOS-tjänster, eller genom andra kontaktvägar, t.ex. mejl, så att du kan granska ändringarna innan du fortsätter att använda ASOS.

Kakor

Vi använder kakor på vår webbsajt. Se vårt [[meddelande om kakor]] om du vill ha mer information om kakor.

Så här kan du kontakta oss

Vi vill alltid höra ifrån våra kunder (speciellt om du känner att vi har gjort dig besviken eller kunde ha skött oss bättre).

Om du:

  • har några frågor eller feedback kring detta meddelande
  • vill att vi slutar använda information om dig
  • vill utöva någon av dina rättigheter enligt ovan, eller om du har ett klagomål

ber vi dig att kontakta vår kundtjänst, som gärna besvarar alla frågor du kan tänkas ha

Du kan kontakta vårt integritetsteam genom att mejla oss på dataprotection@asos.com eller ta kontakt via vår kundtjänst på ASOS-webbsajten. Eller om du hellre vill skriva ett brev kan du skicka det till den här adressen:

ASOS 
Hercules Way 
Leavesden 
Watford 
Herts 
WD25 7GR 
UK

Rapportera ett säkerhetsproblem

Vi tar gärna ut svängarna och tar risker när det gäller vår design, men inte när det gäller vår säkerhet. Om du märker att något har hänt med vår teknik, så hör av dig till oss. Skicka ett e-postmeddelande till vulnerability@asos.com med dina kontaktuppgifter, inklusive ditt företagsnamn (om du inte är en ASOS:are) och information om säkerhetsrisken och vad vi behöver göra för att åtgärda eller verifiera den.

Vi förväntar oss äkta säkerhetsinformation för att undvika sekretessöverträdelser, förstörelse eller skada på våra värdefulla data och avbrott eller försämring av tjänsten. Vi läser endast rapporter som har krypterats med vår offentliga PGB-nyckel, så se till att du laddar ned PGP-nyckeln för ASOS.com.