Hoppa till det huvudsakliga innehållet
din webbläsare stöds inte
När du besöker ASOS rekommenderar vi att du använder den senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Edge
ASOS startsida
Börja skriva för att söka, använd piltangenterna för att navigera, enter för att välja

Tekniskt

Kan du hjälpa mig med mitt ASOS-konto?

Uppdatera kontoinformation
Ändra ditt lösenord
Hantera sociala medier-konton 
Ta bort ditt ASOS-konto

Hur uppdaterar jag min kontoinformation?

Du behöver ha ett ASOS-konto för att uppdatera din information. När du har loggat in, följer du stegen nedan:

  • Lösenord – Välj "Ändra lösenord" och ange ditt nuvarande lösenord, sedan ditt nya. Dubbelkolla att det innehåller mellan 10 och 100 tecken.
  • Mejladress – Gå till "Mina uppgifter" och ange den mejladress som du vill bli kontaktad på.
  • Leveransadress – Gå till "Adressbok" och välj "Ange ny adress". Om det är den här adressen du föredrar, ska du ställa in den som standardadress.
  • Betalningsmetoder – Öppna "Betalningsmetoder" för att se vad som är sparat. Du kan lägga till en ny eller uppdatera en befintlig.
  • Kontaktpreferenser – Gå till "Kontaktpreferenser" och välj hur du vill att vi hör av oss till dig om våra senaste exklusiva erbjudanden och kampanjer.

Glöm inte att spara dina ändringar. Bara så du vet, så påverkar inte dina ändringar beställningar som redan är gjorda. 

Hur återställer jag mitt lösenord?

Om du inte kommer ihåg ditt lösenord, klickar du på länken "Glömt lösenord?" på inloggningssidan. Sedan blir du ombedd att ange mejladressen som är kopplad till ditt ASOS-konto. Vi mejlar en länk direkt till din registrerade mejladress och via den kan du skapa ett nytt lösenord till ditt konto.

Hittar du inte mejlet? Vi rekommenderar att du kollar din skräppost.

Obs: Om du anger fel mejladress eller lösenord tre gånger, blir ditt konto låst i 30 minuter.

Hur ansluter jag till mitt konto i sociala medier?

Ska du skapa ett nytt ASOS-konto? Du kan ansluta ett konto i sociala medier till ditt ASOS-konto genom att registrera dig med ditt Apple-ID, Facebook- eller Google-konto.

Om du väljer att dölja din personliga mejladress när du registrerar dig via ditt Apple-ID, skapar Apple en mejladress åt dig. För att kolla upp den skapade mejladressen går du till inställningarna för Apple-ID på din enhet eller loggar in på kontosidan för ditt Apple-ID.

Har du redan ett ASOS-konto? Du kan inte ansluta ett nytt konto i sociala medier till ditt ASOS-konto.

Har du redan registrerat dig via ett konto i sociala medier? Om du vill lägga till ett lösenord för ditt konto, ska du inte välja Apple-, Facebook- eller Google-knapparna för inloggning.

Istället ska du:

  • Ange mejladressen som hör till ditt Apple-, Facebook- eller Google-konto i mejlfältet på inloggningssidan.
  • Klicka sedan på "Fortsätt".
  • Om vi känner igen ditt konto, kan du se alternativet "Ange lösenord".

När du har angett ett lösenord, kan du logga in antingen med din mejladress och ditt lösenord eller med din Apple-, Facebook- eller Google-inloggning.

Vill du koppla bort ett sociala medier-konto? Gå till fliken "Sociala medier" på sidan "Mitt konto" och välj "Koppla bort". Om du registrerade dig med ett konto i sociala medier behöver du skapa ett lösenord för att behålla åtkomst till ditt konto via din mejladress.

Obs: Om du kopplar bort ditt konto i sociala medier, kan du inte ansluta till ett annat konto senare.

Hur tar jag bort mitt ASOS-konto?

Om du vill ta bort ditt ASOS-konto gör du så här:

iOS-appen: Logga in på ditt konto och gå till kontosidan. Tryck på kugghjulet (högst upp i högra hörnet). Där hittar du ett alternativ för att ta bort ditt konto. Välj det alternativet och följ stegen som beskrivs på skärmen.

Android-appen: Logga in på ditt konto och gå till dina appinställningar (klicka på de tre linjerna högst upp i vänstra hörnet och välj Appinställningar). När du har gjort detta, skrollar du ner till alternativet "Ta bort mitt konto". Välj det alternativet och följ stegen som beskrivs på skärmen.

Om du inte har vår app, kan du kontakta kundservice med minst två delar av följande information:

  • Ditt födelsedatum
  • Din leveransadress
  • Din registrerade mejladress.

När du har gjort detta, kan vi fortsätta med att ta bort ditt konto. Kom ihåg att borttagningen av ditt konto är en permanent åtgärd som inte går att ångra.

Om du istället vill ta en paus och sluta prenumerera på vårt nyhetsbrev och inte längre vill få uppdateringar från oss, kan du klicka på den här länken för mer info.