Hoppa till det huvudsakliga innehållet
din webbläsare stöds inte
När du besöker ASOS rekommenderar vi att du använder den senaste versionen av Chrome, Firefox, Safari eller Edge

Tekniskt

Jag vill avsluta mitt konto hos ASOS, hur gör jag?

Vi tycker det är tråkigt att du vill lämna oss!

Kom ihåg att ditt ASOS-konto är gratis att ha och gör att du kan handla alla våra tillgängliga produkter. Ditt konto låter dig också dra nytta av våra exklusiva rabatter och kampanjer!

Gör så här för att avaktivera ditt ASOS-konto

Om du har vår iOS ASOS-App, kan du radera ditt konto själv. Följ instruktionerna nedan:


För att radera ditt konto från i iOS ASOS-appen måste du logga in på ditt konto och gå till din kontosida (personikonen i det nedre högra hörnet). När du har gjort detta måste du trycka på kuggikonen (övre högra hörnet) där alternativet kommer att visas för att radera ditt konto.

 

Om du har vår Android ASOS-App, kan du radera ditt konto själv. Följ instruktionerna nedan:

För att ta bort ditt konto från i Android ASOS-appen måste du logga in på ditt konto och gå till dina appinställningar (klicka på ikonen med tre rader i det övre vänstra hörnet och välj Appinställningar). När du har gjort detta, scrolla ner till alternativet "Ta bort mitt konto".

Det är ett några enkla steg du måste följa för att slutföra borttagningen av ditt konto...och det är allt!

 

Har du inte vår ASOS-App?

Ingen fara! Kontakta bara vårt kundservice-team och bekräfta minst två delar av följande information: 

-Ditt födelsedatum 

-Din e-postadress 

-Din faktureringsadress 

När du har bekräftat denna information kan vi fortsätta med att radera ditt konto.  

 

 

Om du skulle ångra dig

 Tyvärr, när du väl har raderat ditt konto hos oss kommer vi inte att kunna återställa det åt dig - men du kan registrera dig igen med samma e-postadress! 

 

Jag behöver en paus – hur avregistrerar jag mig från ASOS e-postmeddelanden?

Om du känner att du behöver en liten ASOS-paus kan du prova att avsluta prenumerationen på våra e-postmeddelanden. 

Du kan göra detta på två sätt: 

Klicka på länken längst ned i något av våra e-postmeddelanden eller via ditt konto.  

Gå till Mitt konto, välj Kontaktinställningar och avmarkera rutorna för medlemskommunikation som du inte längre vill vara kontaktad på. 

Observera att det kan ta upp till 7 dagar för ändringen att träda i kraft och att välja bort marknadsföringsmeddelanden kommer inte att stoppa tjänstekommunikation såsom orderuppdateringar. 

 
Om du vill ta emot e-postmeddelanden igen efter att du har avslutat prenumerationen kan du prenumerera på nytt genom att logga in på ditt konto och klicka på kontaktinställningar på din kontosida – kom ihåg att klicka på spara när du är klar!