Pomiń i przejdź do głównej zawartości
Twoja przeglądarka nie jest obsługiwana
Do korzystania z ASOS zalecamy korzystanie z najnowszej wersji Chrome, Firefox, Safari lub Edge

Kwestie techniczne

Chcę usunąć moje konto na ASOS, co mam zrobić?

Przykro nam, że odchodzisz.

Pamiętaj, że Twoje konto ASOS jest bezpłatne i umożliwia Ci kupowanie wszystkich naszych dostępnych produktów na stronie. Pozwala Ci ono także korzystać z wyjątkowych zniżek i promocji!

Jak mogę usunąć swoje konto?

Jeżeli masz naszą aplikację ASOS na iOS, postępuj zgodnie z instrukcją poniżej:

Aby usunąć swoje konto z aplikacji ASOS na iOS, należy zalogować się na swoje konto i przejść na stronę swojego konta (ikona postaci w prawym dolnym rogu). Następnie trzeba nacisnąć na logo koła zębatego (prawy górny róg), a pokaże się opcja usunięcia konta.

Jeżeli masz aplikację na system Android, postępuj zgodnie z następującą instrukcją:

Aby usunąć swoje konto z aplikacji ASOS na Android, należy zalogować się na swoje konto i przejść do ustawień aplikacji (kliknij na ikonę z trzema kreskami w górnym lewym rogu i wybierz: Ustawienia aplikacji). Następnie przewiń rozwinięte menu w dół, aż znajdziesz opcję: Usuń moje konto.

Aby zakończyć usuwanie konta, trzeba będzie wykonać jeszcze kilka prostych kroków i...gotowe!

Nie masz naszej aplikacji ASOS? Nie martw się! Skontaktuj się z naszym Działem Obsługi Klienta i potwierdź co najmniej dwie z następujących informacji:

  • Twoją datę urodzenia
  • Twój adres e-mail
  • Twój adres do rozliczeń

Po potwierdzeniu tych informacji możemy przystąpić do usunięcia Twojego konta.

Co się stanie, jeśli zmienisz zdanie?

Niestety, po usunięciu konta nie będziemy w stanie go odtworzyć. Tym niemniej możesz się zarejestrować ponownie na ten sam adres e-mail!

Potrzebuję przerwy – jak zrezygnować z otrzymywania maili od ASOS?

Jeżeli potrzebujesz małej przerwy od ASOS, możesz zrezygnować z otrzymywania naszych maili.

Można to zrobić na dwa sposoby: klikając link znajdujący się na dole dowolnego naszego maila lub poprzez swoje konto.

Przejdź na: Moje konto, wybierz: Preferencje dotyczące komunikacji, a następnie usuń zgody z pól kanałów komunikacji, których nie chcesz, abyśmy używali do kontaktu.

Prosimy mieć na uwadze, że może upłynąć do 7 dni zanim zmiana wejdzie w życie oraz że rezygnacja z wiadomości marketingowych nie zablokuje wiadomości takich jak informacje na temat zamówienia.

Jeżeli po wypisaniu się z powiadomień mailowych zechcesz ponownie otrzymywać maile, możesz zapisać się jeszcze raz, logując się na swoje konto i klikając na: Preferencje dotyczące komunikacji na stronie swojego konta. Pamiętaj, aby po wprowadzeniu zmian je zapisać!