Skip to main content
your browser is not supported
To use ASOS, we recommend using the latest versions of Chrome, Firefox, Safari or Internet Explorer

ASOS UPDATES

SÅ HÄR FUNGERAR ONLINERETURER

By ASOS, 19 May 2020

Vi har goda nyheter: Som en del av vårt åtagande att minska vårt koldioxidavtryck övergår vi officiellt till onlinereturer*. Det stämmer – nu kan du säga hejdå till de där jobbiga pappersblanketterna inuti dina ASOS-paket.


VARFÖR ONLINERETURER?


Vi skickar ut cirka 64 miljoner retursedlar av papper varje år. Här kan vi spara 8 450 träd eller 320 000 kg, vilket motsvarar vikten hos ...

VARFÖR ONLINERETURER? | ASOS Style Feed

HUR FUNKAR ONLINERETURER?


Naturligtvis har vi gjort den digitala returprocessen så enkel som möjligt. Läs instruktionerna här eller se videon ovan om du vill veta mer.

1. Gå till sidan 'Mitt Konto' och välj 'Mina Beställningar' 2.Klicka på 'Skapa Retur' 3. Välj vilken/vilka artiklar du vill returnera 4.Välj en eller flera anledningar till returen i rullistan 5. Sök bland tillgängliga inlämningsställen och välj det som är närmast dig 6. Klicka på 'Genomför retur' 7. Kolla efter att du fått en bekräftelse i din mejl 8. Skriv ut returetiketten och fäst den på paketet 9. Lämna in paketet, så är det klart!

Proffstips: ladda ner ASOS-appen så får du veta när onlinereturer införs där du bor.


Och det kommer mera. Under 2019 skrev vi på ett avtal som enar företag och myndigheter över hela världen i syfte att tackla plastavfallet. Vi har gjort starka åtaganden för att stötta det projektet, som att lova att öka återvinningsgraden i våra utskickspåsar upp till 100 procent (från 65 procent), att öka vår användning av "efterkonsumentavfall" (tänk återvinning av gamla ASOS-påsar till nya) och att halvera den nuvarande förpackningsmängden. Håll koll här för att få uppdateringar så snart det händer nåt! Ta reda på mer här.


Har du fler frågor om våra returer? Se hit för mer info.

*Genom att ta bort retursedlarna av papper kommer vi enligt våra beräkningar att minska koldioxidutsläppen med 312 ton, enligt myndigheternas senaste utsläppsfaktorer och vår standardmetod för beräkning av koldioxidutsläpp.

**Enligt papperskalkylatorn motsvarar 320 000 kg papper 8 450 träd.

SHOP THE STORY Items